top of page

TANNLEGESKREK

Enten på grunn av tidligere erfaringer, eller kanskje fordi en skremmende historie om skoletannlegen ble hørt et sted, finnes det mennesker som lider av tannlegeangst. Angstintensiteten er veldig variabel. Noen klarer å overvinne redselen og går resignerte til tannlegetimen.

Allikevel finnes det andre som ikke klarer å mestre denne voldsomme og ukontrollerte frykten. Resultatet er vanligvis å utsette eller unngå kontakt med tannhelsepersonell. Dette inntil tannverken gjør at det utenkelige skjer og man omsider havner i tannlegestolen. Behandlingen er da ubehagelig, kostbar og radikal. Rotfyllingsterapi eller tanntap er ofte nødvendige i slike tilfeller.​

Folk med tannlegeskrekk er flere en man skulle tro. Atferdstudier viser at personer som strever med tannlegetimebestilling i lange perioder (mens tannpinen blir stadig mer alvorlig), lider av stor psykisk belastning som ofte fører til depresjon, skyld og dårlig selvbilde.​

Hvis du noensinne har opplevd noen av de overnevnte symptomene, kan vi hjelpe deg.

HAR DU LYST TIL Å SMILE?

Hos Tannlegebislett har vi stor erfaring med pasienter som lider av ekstrem tannlegeangst. Pusteøvelser og desensibilsering er første trinn. Etter pasientenes etterspørsel kan vi tilby beroligende midler en halv time før tannlegeavtalen.

Eventuelt vil du lære at med selvkontroll, og tillit i din tannlege vil det være mye enklere å takle eller bli kvitt dette problemet for godt.

Snakk med oss før tannlegeavtalen din og si ifra dersom tannbehandling er spesielt stressende for deg. Vi kan finne en behandlingsfremgangsmåte som passer dine behov.

bottom of page